Sunday 26 May 2013

Ekenäs och vad jag lyckats fått gjort

För ett par helger sedan var det dags för mitt första event med Carnis. Vi spenderade några dagar på Ekenäs slott och riddarspel utanför Linköping och visade upp oss för turisterna. Jag hade jätteroligt och träffade många nya och härliga människor. Tove och jag stod för utfodringen och lagade lunch båda dagarna, med god hjälp av Linda och några till. Här är några bilder från helgen!
Det var bilderna från Ekenäs det!
Under våren har jag fått lite gjort, fast bara väldigt lite. Det har främst varit ändringssömnad på gång - jag har bytt ut ett gäng ordentlig fula, moderna knappar på mina klänningar till fina tygknappar istället. Både för att göra plaggen mer historiskt korrekta, men också för att de ska bli mer neutrala och användbara för en person av lägre klass.

Först två bilder på de fula knapparna.
Det var dem. Det var alltså knapparna på den blå och den grå klänningen som byttes ut, de ses in action på den här bilden: länk

Det tog inte så lång tid att byta ut knapparna, ett alldeles lagom projekt för en stressad student som jag. Ett par tågresor och någon timme hemma så var jag i hamn.

 Blå knappar

Blå knappar på den blå klänningen

Under våren fick jag också en liten present som jag blev oerhört överraskad av och dessutom väldigt, väldigt glad över. På posten kom det inget mindre än en jättefin, broderad silkesväska. Det är världens bästa Tove som broderat den och skickat den till mig. Du är underbar!
Lite mer info om väskan hittar ni i hennes blogginlägg om den. Här är en länk till blogginlägget: länk
Nu hoppas jag att hantverksinspirationen håller i sig hela sommaren för jag har en del att göra! 
Dels håller jag på med en särk (en helt vanlig) och jag ska göra minst två till. Dels en badsärk och kanske även en såndär fiffig bh-särk.
Sedan har jag också ett fint linne som ska bli hak- och huvudlin, ylle till en klänning, hättor och en massa hosor (jag är i akut behov av hosor, de jag har faller i princip sönder).

Jag har verkligen längtat efter medeltidssuget och nu är det här. Det här kommer bli en grym sommar! 

No comments:

Post a Comment