Monday 16 September 2013

En liten uppdatering

This blog post can now be found here:

https://recreatinghistoryblog.com/2013/09/16/en-liten-uppdatering/

4 comments:

 1. Jag tycker att även om radbandet är väldigt fint så har både du och Tove glömt en sak, nämligen att lämna en glipa i radbandet. Poängen med den är att för att kunna räkna bönerna så samlar man pärlor på ena sidan glipan och plockar en ny för varje ny bön. Moderna radband har en annan typ av avbrott som fungerar på samma sätt, ett mellanrum så att man plockar en pärla (även om de inte glider på tråden som medeltida).
  Något att tänka på inför nästa version! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sant. :) Faktum är att jag tänkte på det och har gjort en liten glipa. Pärlorna går att förflytta cirka 1 cm, men det syns inte på bilden för det gömmer sig mer eller mindre i ändarna (eller snarare tofsarna).

   Eller tänker du att det ska vara en ännu större glipa? Jag har tittat på lite olika bilder med radband i och det varierar i hur mycket "lös" tråd de har.

   Att jag valt att göra en så pass liten glipa är både av estetiska och praktiska skäl. Tanken är att radbandet ska ligga i min pilgrimsväska större delen av tiden och jag tänker att en mindre glipa ger mindre risk för trassel.

   Tack för kommentaren! :)

   Delete
 2. I love your knife! Where did you get it?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you! I love it too. :) It is a guy named Edvin that made it for me. You can look at some more of his stuff here:
   http://edvinsjoberg.blogspot.se/

   Delete