Sunday, 19 February 2012

Till mamma

Jag tänkte bara göra en snabb uppdatering så ni vet vad jag håller på med.
Den grå klänningen är nästan färdig - det är bara snörhål, knappar och att fälla alla sömmar kvar. Anledningen att jag inte är färdig än är för att jag har haft lite andra grejer som har varit lite mer prioriterade.

En av grejerna har varit en beställning från mamma. Vi hade ju en överenskommelse som bestod i att om jag fick ha bandvävstolen här uppe hos mig så skulle jag väva några band till henne. Jag har fått silke till att göra ett bälte åt henne till hennes 1300-talsdräkt. Hon ville ha ett på bredden randigt brickvävt som det är beskrivet i "Dress Accessoaries" (Geoff Egan, Frances Pritchard), fast i vitt och grönt.
Enligt en annan överenskommelse mig och mamma emellan så skall bandet/bältet vara färdigt nu till bygghelgen så att jag kan lämna tillbaka "garnstickan". Det här med vävterminlogi är inte riktigt min grej än, men det kommer med tiden.
Det är alltså det som numera tar upp mest tid. Så här ser ut just nu:


Sen har även spårvagnsvirkningen tagit fart när jag åker härifrån till Krokslätts torg och hem igen, det går ganska fort att virka nu. Den här är faktiskt också till mamma. Hon gav mig lite garn som jag har virkat en till disktrasa av. 


Jag har ju faktiskt en del kvar att göra innan lajvet, men nu efter bygghelgen så kommer jag inte ha mycket mer störande projekt utan kan satsa allt på att sy mina grejer till Domagna Fresca. 

1 comment:

  1. Det blir jättefint! Tack min söta!! :)

    ReplyDelete